Mandelmel græskar brød (glutenfrit og uden gær)

Et herligt sødligt brød, der nærmest smelter på tungen. Lækkert med smør eller nøddesmør på.

 

3 dl mandler
2 dl græskarkerner
1, 5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron (eller i alt 2 strøgne teskefulde bagepulver)
1 topskefuld fint havsalt
0,5 dl Fiberhusk
3 æg
2 spsk. honning eller Sukrin Gold
2 cm frisk ingefær eller 1 strøget teskefuld stødt ingefær
2 spsk. kokosolie
250 g bagt eller kogt græskar (for bagt græskar, se under græskar hummus andet sted på bloggen) blendet til mos

Start med at lægge mandler og græskarkerner i en foodprocessor og lave dem til mel. Hæld melet i en skål, og bland Fiberhusk, salt og bagepulver plus natron i melet.

Pisk æg og honning sammen i en anden skål til det bliver luftigt. Skræl og riv ingefæren, og bland det i massen sammen med 2 spsk. blød kokosolie (må varmes forsigtigt, hvis den er hård).

Bland tørre og våde ingredienser sammen, og vend til sidst græskarmos i.
Smør en lille brødform grundigt med smør og hæld dejen heri. Glat overfladen og ryst formen lidt, så brødet falder på plads.
Bag brødet 45 minutter ved 180 grader. Afkøles på en rist, før det spises.

Kommentarer