Grøn vintergryde - mens vi venter på foråret!

En gryderet med fokus på grønt, mens vi venter på friske grønne sager!



4 personer:
30 g smør
600 g okse småkød (oksekød i tern)
2 mellemstore løg, eller 1 løg og 1 porre
3 dl rå hakket grønkål (evt. færdighakket og skyllet på pose)
1 pose "Økologiske grønne grøntsager" (300 g grønne bønner, edamamebønner, ærter og broccoli)
2 laurbærblade
3 dl l vand (måske lidt mere)
100 g neutral flødeost (eller 2 dl piskefløde, hvis du ikke bruges flødeost)
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt Maizenamel oprørt i vand

Skær løg i tern (porre i tynde skiver, brug også det fineste af det grønne i porretoppen, hvis du bruger porre)
Smelt smørret og lad det brune let. Svits køddet heri i 5 minutter. Salt det og vrid friskkværnet peber over.
Tilsæt hakket løg, sauter 5 minutter mere.
Hæld 3 dl vand på, det skal næsten dække kødet, tilsæt laurbærblade, og kog op.
når vand og kød koger skues ned til lav varme, og det simrer i 35 minutter.
Tilsæt frisk rå grønkål, og kog 5 minutter.
Tilsæt de frosne grønsager, og kog op.
Tilsæt flødeost og fløde, kog op igen, og lad det koge et par minutter. Jævn evt. med lidt Maizenamel rørt op i lidt koldt vand. Kog 1 minut og smag til med salt og peber.
Serveres med salat og/eller kartofler efter hvad du er til!



Kommentarer