Smuldretærte med frugt og bær

En hurtigt lavet tærte med stor smag. Kan laves hele året med alle slags frugt og bær! 


Ubagt tærte
En stor tærteform 6-8 personer:
2 modne pærer
2 syrligt-søde røde æbler
2 modne bananer
400 g bær (friske eller frosne, behøver ikke tøs op før bagning)
jeg brugte solbær, det var lækkert!

50 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
125 g koldt smør
100 g havregryn
2 spsk. fuldkornsrismel (el. hvedemel)
50 g kokospalmesukker, Sukrin Gold, rørsukker, el. brun farin.
et drys salt

skyr-fløde, cr. fraiche el. vaniljeis

Smør et stort tærtefad, og tænd ovnen på 200 grader.
Fjern kernehus i pærer og æbler, og skær frugten i skiver, der så fordels rundt i tærtefadet.
Skræl bananen, skær den i skiver, og fordel blandt det øvrige frugt i tærtefadet.
Fordel friske eller frosne bær over æble-pære-banan blandingen. Alt i alt skal der være frugt/bær i 3-4 cm højde i formen.
Hak chokoladen og hasselnødderne mellemfint i en foodprocessor. Hæld havregryn, fuldkornsrismel, salt, sukker og smør i foodprocessoren, og kør det hele til en smulredej, det vil sige en dej der falder fra hinanden, men kan klemmes sammen mellem fingrene.
Fordel dejen over frugt-bær blandingen.
Bag smuldretærten i 30 minutter, til den er gylden og bærrene bobler i kanten.
Spis med skyr-fløde eller andet surmælkprodukt, alternativt en god vaniljeis.
Er bedst lun og nybagt!

Kagen er let omskrevet fra kogebogen "Suveræn surprise" af Tina Scheftelowitz.

Bagt og spist tærte

Kommentarer