Salat med bagt laks og spidskål

En dejlig frokost- eller middagssalat.


1 spidskål
1 lille futura- eller honningmelon
2 modne avocado (el. 1 stor)
2-3 stængler blegselleri
400 g bagt laks
persille eller Clearspring Green Nori Sprinkle (tangdrys)
dressing:
3/4 dl ekstra jomfru olivenolie
1/2 dl citronbalsamico
honning
salt og peber

Bag laksefileten ca. 30 minutter ved 150 grader, den skal kun lige være gennembagt. Det er den, når den virker fast ved et let tryk, og ser lyserød ud og ikke pink, som da den blev sat ind i ovnen. Afkøl laksen, og bræk den så i mindre stykker.

Skær spidskålen over, fjern stokken, skær kålen i både på langs og så i fine strimler.
Halver melonen, fjern kernerne, skær melonkødet fri af skrællen, skær kødet i både og så i tern.
Skyl og tør blegselleri stænglerne, og skær dem så i tynde halvmåneformede skiver.
Halver avocadoen, skær kødet fri af skrællen, skær avocadoen i både og så i tern.

Pisk olivenolie, eddike, honning, salt og peber sammen til en syrlig dressing.

Bland forsigtigt alle grøntsagerne, læg dem på et fad, læg laksestykkerne oven på, hæld dressing over, og pynt salaten med hakket persille eller tangdrys.


Kommentarer