Middelhavskrydret forårskylling

Til 4-6 personer

1 stor øko kylling (min. 2 kg) (se gerne http://www.allegaardenskylling.dk/)
2 dl bulgur eller boghvede, dobbelt vand
1 æggehvide
sorte oliven i skiver (12 stk)
1 lille løg
1 øko citron
olivenolie
salt, peber
tørret hel koriander og spidskommen

1 kg kartofler
olivenolie
rosmarin, salt og peber

1-2 bdt. rabarber
olivenolie
honning
salt
koriander
1/2 løg

Tør kyllingen af ude og inde. Pensl den med god olivenolie, drys med salt og peber.
Lav et fyld til kyllingen:
kog bulgur eller boghvede, afkøl
skær citronen i skiver , kasser enderne, skær skiverne i 8-dele
hak løget fint, og svits i olie med citronstykkerne, 1 tsk. hel spidskommen og 1 tsk. korianderfrø i nogle minutter (citronen skal få brune pletter) - afkøl
vend bulgur (boghvede), løg-citron-krydderimassen, olivenskiver, 1 tsk. fint salt, peber og en æggehvide sammen
fyld i citronen og luk med kødnåle

Steg i ovnen ved 180 grader. 2 kg kylling ca. 1,5, time, 3 kg kylling og der over ca. 2 timer.

Vask kartoflerne grundigt og riv dem groft. Pres vandet ud af dem, og vend i en skål med olivenolie, 2-3 tsk. salt, peber, 2 tsk. rosmarin - og pres massen ned i en smurt tætteform. Bag 1 time ved 180 grader, får den ikke farve nok så giv den fuld ovnvarme 5-10 minutter mere.

Vask rabarberne og skær dem i mundrette stykker. Hak løgget fint.
Smid 2 tsk. korianderfrø på en tør pande, og når de 'popper', så hæld 1/2 dl olie på panden, og der efter løget. Efter 1-2 minutter tilsættes rabarberstykkerne, og der steges fortsat til rabarberne begynder at koge ud. Smag så til med en anelse fint salt og masser af honning, til det smager syrlig-sødt-krydret.

Server kylling med fyldet ved siden af, kartoffeltærten og løg-rabarberkompotten.



Kommentarer