Mandelmel-chokolade cookies - fyldige og lækre

En super lækker småkage på mandler og chokolade!

Her bagt med kokossukker, som smager karamelagtigt og har et lavere glykemisk indeks, det vil sige en mindre blodsukkerpåvirkning. Kan også bages med rørsukker, eller andre former for sukker.



25-30 stk.:
5 dl fint mandelmel (lav selv på blancherede mandler eller køb en færdig mandelmel)
1/2 tsk. fint uraffineret havsalt
1/4 tsk. bagepulver eller natron
100 g koldt smør i tern
0,6 dl kokossukker (eller rørsukker mv.)
1 æg
1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
70 g grofthakket mørk chokolade (70 %)

Tænd ovnen på 180 grader.
Kør alle ingredienserne minus chokoladen i en fodprocessor til en sammenhængende dej. Tag dejen op i en skål og bland hakket chokolade i.
Sæt valnøddestore kugler på bageplader med bagepapir, flad dem ud med en finger dyppet i koldt vand.
Bag specierne i 10-12 minutter til de er lysebrune. Afkøl dem helt før du spiser dem, så bliver de sprøde.


Kommentarer

Send en kommentar