Basisviden om gryderetter

Kød - alt kød i tern på 1x1 cm, eller hakket kød, kan bruges
Kød i tern skal typisk koge 40-45 minutter.
Hakket kød skal blot koge 15 minutter.

Du skal bruge væde, dvs. boillon, vand, øl, vin, flåede tomater - hver for sig, eller mixet.
Ca. 1/2 l væske til 4 personer. Gryderetter skal helst være koncentrede, men er det til sovse elskere, så hæld mere væde ved.

Du kan tilsætte lidt fløde eller yoghurt til slut, når du smager retten til. Jævn med maizena rørt op i ganske lidt koldt vand eller fløde/mælk til du får den ønskede konsistens.

Desuden skal der løg og grøntsager i, skåret i små terne eller andre fine stykker.

Krydderier alt efter, hvilken gryderet du skal lave:
Italiensk - basilikum, oregano, timian, rosmarin, hvidløg, paprika, chili
Indisk - karry, spidskommen, sennepsfrø, koriander, kanel, paprika, chili, gurkemeje, bukkehornsfrø, hvidløg
Nordisk - salt, peber, persille, purløg, timian

Du kan bruge tomatpasta, HP sauce, soya, honning, sennep, engelsk sauce, fish sauce, ketchup til at smage til med.

Kommentarer