Bobotie - lammeovnret

500 g hakket lammekød
olie
2-3 æbler
2 løg
hvidløg
karry (gerne flere slags, eller spidskommen, koriander, garam masala)
salt og peber
1 stor håndfuld rosiner
50 g mandler
3-4 spsk mango chutney
2-3 dl. vand eller bouillon
3 dl tyrkisk (græsk) yoghurt
3 æg

Start med at hakke mandlerne fint. Løg og æbler skæres i små tern. Hvidløg hakkes fint.
Svits så karry (min. 2 spsk) i olie, tilsæt kød og svits til det får farve, tilsæt så mandler og grøntsager.
Svits yderligere et par minutter. Tilsæt så chutney, rosiner, salt og peber. Rør godt rundt og så tilsættes væsken.
Kog det sammen 10 minutter. Rør i mens yoghurt og æg sammen.
Smag kødblandingen til, og hæld blandingen op i et ovnfast fad. Dæk med ægge-yoghurtmassen (drys evt. nogle mandelflager på toppen) og bag i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Server med ris, bulgur, boghvede, kartofler efter smag, og en råkost.

Kommentarer