Frikadeller, kødboller og den slags

500 g hakket kød (lam, frikadeller, oksekød, grisekød, kylling, kalkun)
1 æg
1/2 hakket løg (eller et lille løg)
salt, peber
krydderier
evt. 1/2 dl mel, eller havregryn
(lidt væske - vand, mælk, fløde, yoghurt, hvis du putter mel/havregryn i)

Rør alt sammen, lad det gerne hvile lidt,
Frikadeller - sæt så på en varm pande (olie eller smør) og steg ca. 5 minutter på hver side eller til de er faste
Kødboller - sæt en gryde med 1 l. vand over at koge, når den koger skru lidt ned for varmen, put små kødboller (evt. formet med en ske) i vandet, måske kan alle være der og ellers kog af 2 gange. De skal koge til de kommer op til overfladen. Læg i sigte. Gem evt. kogevandet til sauce.

Krydderier
Grisekød: et lille nip karry - eller lidt timian eller lidt estragon eller lidt salvie
Lam: lidt kanel, stødt spidskommen, koriander (friske eller stødt korianderfrø), evt. en smule chili, tilsæt evt. lidt kogt spinat, hvidløg, gerne lidt rosiner (hvis du kan lide det)
Oksekød: chili, spidskommen, koriander, hvidløg, evt. lidt finthakket rød peber/frisk chili - eller basilikum, oregano, hvidløg
Kylling: fint hakket persille, fint hakket ramsløg, hvidløg, et drys chili
Kalkun: chili, meget fint hakket tomat eller soltørret tomat, hvidløg, fint hakket persille

Eller bland, som du selv kan lide det!

Kommentarer