Grønt basis tilbehør


kartofler - små og fine til at koge hele eller pille, store til at skrælle og evt. koge mos, til ovnstegte kartofler,pommes frites og kartoffelgratin, kartoffelsalat
gulerødder - til råkost, i sammenkogte retter og suppe, grøntsagsstænger, stegte, i kage
løg - til madder, bøffer, sammenkogte retter og suppe
hvidløg - til dressinger, sammenkogte retter, hvidløgssmør
porrer - til sammenkogte retter og suppe
hvidkål - til salat, tilbehør til kød (kogt eller rå)
selleri, pastinak, persillerod - til sammenkogte retter, suppe, råkost, grøntsager i ovn
broccoli - rå, sammenkogte retter, let kogt tilbehør, suppe
blomkål - rå, sammenkogte retter, let kogt tilbehør, suppe
asparges - rå i salat, kogte eller stegte (få minutter)
aubergine - stegte, i sammenkogte retter (gerne karry eller tomatretter), stegt og blendet til dressing
squash - rå i salat, kogte i sammenkogt ret (gerne med tomat), stegte som tilbehør, i kage
citron - brug både saft og skal (øko) god til at smage retter til med, god til fisk, god til dressing, til kage
agurk - salat, tzatziki, agurkesalat
tomat - salat, sammenkogte retter, kartoffelretter, dressing, salsa, marmelade, chutney

Kommentarer