Kalkunfrikassé

1 stort kalkunlår
Til kogning:
1 løg
1 gulerod
1-2 lauerbærblade
1 spsk. salt, 10 peberkorn

Til sauce:
2 gulerødder
300 g fine ærter
piskefløde
persille

Kog kalkunlåret 1,5 til 2 timer med 1 gulerod,1 lille løg, lauerbærbladene, salt og peberkorn. Det skal være godt mørt. Afkøl og pil kødet fra benet. Skær i mundrette stykker.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern, der koges 5 minutter i letsaltet vand. Kog ærterne med 3 minutter.
Hæld i sigte til afdrypning.

Skyl og hak persillen godt.

Kog den ønskede mængde kalkunbouillon op, tilsæt . Tilsæt piskefløde. Jævn evt. med lit maizena rørt op i vand. Hæld kalkuntern, gulerødder, ærter og persille i. Kog op.
Smag til med salt og peber.

Jeg spiser ikke selv kartofler, ris og pasta, men spiser i stedet et æble i tern, blomkål i buketter, eller letkogt broccoli til den slags mad.


Kommentarer