Pasta bolognese



400 g boghvede eller rugpasta, (500 g til de grov sultne) - eller pasta lavet på 2 små squash (se under 'Tilbehør')

500 g hakket oksekød max 12 % fedt
2 ds. hakkede flåede tomater med basilikum og oregano
1 ds. tomat koncentrat
1 stort løg eller 2 små
1 stor gulerod (2 små)
2 stilke blegselleri
2 fed hvidløg (store)
olivenolie
1 spsk. tørret basilikum og oregano, 1 tsk. timian og evt. 1/2 tsk. rosmarin (eller efter smag)
evt. en sjat vin, vand
2 store tsk. salt, peber og lidt honning (alternativt sukker)

Start med at hakke alle grøntsager ret fint, riv dem, eller hak dem i foodprocessor.
Svits kødet i olie til det får farve, tilsæt så tørrede grønne krydderier. Svits dem med et øjeblik, tilsæt så grøntsager og svits det et par minutter.
Tilsæt nu vin, hvis det bruges, og svits igen et øjeblik. Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat, evt. en sjat vand, hvis det er meget tykt.
Kog min. 20 minutter, smag til med slat, peber og honning. Tomat kan godt være syrligt, derfor er honning eller sukker godt at runde af med.

Kog pastaen efter posens anvisning, mens kødsovsen koger færdigt. Eller brug squashpasta, og spring dette led over.

Server begge dele, gerne med frisk parmesan til at drysse på rette.

NB: Hvis du ikke har ovennævnte grøntsager kan du også bruge broccoli, porre, æble, squash, aubergine, spinat, bladbede, peberfrugt, selleri, pastinak, persillerod i din kødsovs - eller hvis du blot trænger til variation.

Du kan også spise kogt boghvede, quinoa eller lignende til.

Kommentarer