Osso buco med øl

4 stk. osso buco
olivenolie
1/2 chokolade stout
3-4 dl vand
1 ds. flåede tomater
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 stor spsk. basilikum, 1 stor spsk. oregano, 2 tsk. timian, salt, peber, evt. honning
l stort løg (2 små)
1 lille squash, eller 1/2 (kke gigantstørrelsen man kan få om sommeren, så kun et stykke)
2 store gulerødder (3 små)
2-3 fed hvidløg
1/2 bdt. frisk persille

Tør kødskiverne og skær kanten om skiverne i stykker et par steder, ellers krymper kødet op i en mærkelig facon, når det steges.
Brun kødskiverne i olivenolie, evt. 1 af gangen. Krydr med salt og peber. Smid stegeolien væk, og tør gryden af.
Hæld ny olie i gryden, og svits basilikum, oregano og timian, hvis du bruger tørrede krydderier.
Læg kødskiverne tilbage, og hæld øl, tomater og vand på, så det står godt op om kødet.
Kog 2-3 timer afhængig af kødets modenhedsgrad, stik i det med en gaffel, det skal være godt mørt og falde fra marvbenet i midten.
Rengør grøntsagerne og skær dem i små stykker.Hvidløget kan skæres fint eller kommes i presser.
Tag kødet op og hold det varmt. Skær det evt. fra marvbenet i mundrette stykker.

Skum fedt fra kogevæsken. Det lægger sig ovenpå som et gennemsigtigt lag, der kan fjernes forsigt med en spiseske.

Hæld grøntsagerne i gryden til kogevæsken, og kog 15 minutter. Kog evt. uden låg, så væsken koger lidt ind. Er der kun er lidt væske, så skal du måske tilsætte lidt mere vand eller tomat.
Smag til med salt, peber og honning. Læg kødet tilbage og vam op.
Slut med at drysse med hakket persille.
Server med pasta, kartofler eller brød.

Kommentarer