Råkost - råstof til sundhed!

Råkost er en herlig blanding af sunde kulhydrater, fibre og protein. Salaten kan blandes på mange måder, og smages til med diverse dressinger.

På billedet ses en klassisk råkost, og den samme råkost med en topping af mango!


Ingredienser:
hvidkål
dansk sommeræble
rød peber
blegselleri
persille
gulerødder
mango
øko jomfru olivenolie
citronsaft

Alt (minus mango)snittes mellemfint i foodprocessoren, og der hældes olivenolie og citronsaft over. Mangoen skæres i store stykker på langs af frugten (sil den op og skær mod et skærebræt). Skær frugtkødet fri af skrællen og skær det i mundrette stykker.

 
 
Andre blandinger:

1. hvidkål/spidskål/rødkål, gulerødder, æbler, melon, nødder, hakket persille - dressing af appelsinsaft, olivenolie, honning
2. hvidkål/spidskål, rødkål, gulerødder, friske ananas eller appelsinstykker, æble, nødder/mandler/peanuts - dressing af appelsinsaft eller mangojuice, olivenolie/rapsolie, evt. 1 spsk chutney eller lidt soya
3. gulerødder, æble, evt. blegselleri, rosiner med olivenolie og citronsaft
4. rosenkål snittet fint eller pillet i blade, æble/pære, sharonsfrugt, avocado, rosiner/dadler/figner/abrikoser, ristede nødder/mandler eller rå pistacienødder (uden salt), og dressing af nøddeolie, citron eller appelsinsaft og dadelsirup, evt. lidt rosenvand

Her en variation med blåbær og mandler, plus ingefær i dressingen



Kommentarer