Sommer laksesalat

4 stk laks
1 lille galiamelon
1 æble
spirer efter eget valg
1 bdt. broccoli
1 skalotteløg
1 stor rød peber
honning
1 stor øko citron
god olivenolie, salt, peber

Fjern skindet fra laksen. Skær den i store mundrette stykker.
Bring 1,5, l. vand i kog med 2 spsk salt. Når det kog, sluk og læg laksestykkerne i gryden. Læg låg på og lad stå min. 15 minutter (bemærk vandet er slukket, laksen bliver færdig på eftervarmen).
Fjern kernerne fra melonen, skær kødet fri af skrællen og skær i store tern. Skær æblet i tern (uden kernehus), og peberfrugten i strimler.
Skær broccolien i mundrette biddet, skær løget i små tern. Læg begge dele i en skål, hæld kogende vand på, og lad det stå et par minutter. Hæld det så i en sigte til afdrypning.
Pisk 2 spsk honning, saften af en stor citron, og 1 spsk revet citronskal, 1/2 dl. god olivenolie, 2 tsk. salt og peber sammen.
Bland alle ingredienser, inkl. spirer og afkølet laks, i en stor salatskål - tilsæt dressing, vend forsigtigt sammen og server.

Kommentarer