Stribet salat med røget makrel

1 stor eller 2 mindre røgede makreller
2 store rødbeder
4 æg
3 avocadoer
4 mellemstore kartofler
3 dl creme fariche
persille, purløg, karse (2-3 grønne krydderurter efter eget valg)
salt

Kog rødbederne 40 minutter, til de er faste men ikke hårde
Kog æggene 7 minutter
Kog kartoflerne 10-20 minutter alt efter størrelse, og om de er nye eller vinterkartofler (hvis det er vinterkartofler, så kog dem og pil dem - eller vask dem grundigt og spis med skræl på)

Fjern skindet fra rødbederne, når de er afkølede, og skær dem i tern
Pil avocadoerne og skærm dem i tern (dryp med lidt citron)
Skær kartoflerne i tern
Pil æggene og skær dem i små stykker
Fjern ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker
Rør creme fraiche op med salt og krydderurter

Arranger alt på et fad: en stribe med rødbede, en stribe med avocado, en stribe med kartoffel, en stribe med æg - og makrellen pænt oven på
Server dressingen til - og evt. brød

Kommentarer