Tomat-olivenbrød

10 g gær
1/2 l koldt vand
3 tsk. salt
5 soltørrede tomat hakkede
10 sorte oliven hakket
evt. 1 tsk. rosmarin
3/4 dl dl olivenolie
200 g durummel
hvedemel (til dejen har den ønskede konsistens)

Smuldr gæren ud i en skål.
Hæld koldt vand på, tilsæt salt og olie.
Tilsæt hakkede soltørrede tomater og oliven, plus rosmarin, hvis man kan lide det krydderi.
Pisk 200 g durum i, og pisk så hvedemel i til det er svært at piske.
Skift til en grydeske og rør mel i til det bliver som tyk havregrød.
Stop med mel, men rør i dejen til du føler den har fået banket noget luft ind i sig.
Sæt til hævning i min. 3 timer, gerne natten over eller en hel dag.
Skrab med en dejskraber dejen ud på en bageplade med bagepapir. Glat lidt med en våd dejskraber, eller med våde hænder. Eller lad det stå med sine egne hvivler.
Ønskes et smalt højt brød, så hæld det i en form med smurt bagepapir.

Bag ved 200 grader i 30-40 minutter afhængig af ovnen. (Brød bagt i en form skal bage lidt længere end brød på plade). Det skal lyde hult, når du banker på det.
Læg på bagerist til afkøling. Godt til italiensk mad, charcuterie, ostebord o. lign.

Kommentarer

  1. Det var dog det aller aller bedste brød jeg længe har smagt.God til ALT mad.
    Hurra Hurra, endelig en der kan lave nogle gode og nemme opskrifter.
    Godt gået kære Mette.
    knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, glad for at du har fornøjelse af det.

      Slet

Send en kommentar