Tværrebsalat med løvstikkepesto

1 - 1,5 kg tværreb (hvis meget fedt og ben så 1,5 kg)
lidt grønt til kogning
salt, peber

Salat:
tværreb i tern
1 bdt. grønne asparges
250 g cocktailtomater

Pesto:
løvstikke
persille
solsikkekerner
græskarkerner
(evt. hvedegræspulver)
olie
citronsaft og skal
hvidløg
salt, peber, lidt honning
nigellafrø

Kog tværrebet 2-2,5 timer. Det skal koges meget mørt.
Puds det kogte, afkølede kød helt fri for fedt, ben, hinder etc. og skær kødet i mundrette stykker.
(Det bliver det skønneste, mest smagfulde kød!)

Lav en pesto af nogle store håndfulde løvstikke og persille, 1-2 hvidløg, 3/4 dl solsikkekerner, 1/2 dl græskarkerner, saften fra en citron, skallen fra 1/2 økocitron, olie til en passende konsistens (1-1,5 dl), salt, peber og honning efter smag. Tilsæt evt. også en stor tsk. hvedegræspulver, det er sundt og giver en fantastisk grøn farve. Blend alt til en grov pesto. Olien tilsættes til du får den konsistens du ønsker. Hvis du synes det bliver for meget olie, så spæd med lidt vand.

Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 2 cm. Svits dem let i olie.
Skær tomaterne over i halve.

Vend det kolde kød med pesto, du bruger sikkert ikke hele den potion du har lavet, men det kan stå min. 1 uge i køleskabet.
Bland svistede asparges og tomater i kød/pesto blandingen.
Pynt til sidst med 1-2 tsk. nigellafrø.

Spis med brød, kartofler, grøn salat eller hvad du har lyst til...

Kommentarer