Mager æbleflæsk med bid


1 kg god brystflæsk
5 æbler
3 store løg eller 5 mindre (gerne både røde og gule løg)
timian
smør
rapsolie
salt, peber, honning

Læg brystflæskskiverne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, vend skiverne og gentag.
Sæt pladen i ovnen ved 200 grader varmluft. Bag i 20-30 minutter, men hold øje med skiverne. De skal blive brune, men ikke svedne. De bliver ikke helt sprøde før pladen kommer ud af ovnen. Tag de bagte skiver af pladen og over på en tallerken, så fedtet kan løbe af og de kan blive sprøde.

Skær løg og æbler i både, og svits dem i en blanding af smør og rapsolie. Krydr med timian fra starten, og steg til de får lidt farve. Krydr så med salt, peber og honning til den smag du kan lide.

Læg æble-løg blandingen op i et fad og arranger med flæskeskiverne oven på. Server med godt rugbrød, knækbrød eller råstegte kartofler.

Kommentarer