Krydrede nødde-frø boller

20 stk

300 g mandler (evt. halvt hasselnødder) malet til mel
200 g solsikkekerner (hele eller malet til mel)
250 g hørfrø (hele eller malet til mel)
500 g revne grøntsager (gulerødder, æbler, rødbeder, squash, selleri, persillerod, pastinak o. lign.)
1 øko citron, saft og revet skal
6 (store/mellemstore) æg
1/2 tsk salt
1 spsk. honning
1 tsk. kanel (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 tsk. allehånde (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 stykke frisk ingefær revet (kan udelades)

Solsikkekerner/hørfrø kan erstattes af andre frø eller blandes med andre frø, blot mængden bibeholdes. Hvis alt males til mel bliver bollerne mindre crunchy end, hvis kerne kommes hele i dejen.

Bland alle ingredienser, sæt det som boller på en bageplade med bagepapir, brug 2 skeer. Bag ved 160 grader i 35-40 minutter. Bollerne skal være gennembagte, faste og brune, men de skal ikke blive for hårde.

 Bollerne bliver bastante og mætter meget.

Opskriften er oprindelig udviklet af Thorbjörg Hafsteinsdottir.
 

Kommentarer