20 stk
300 g mandler (evt. halvt hasselnødder) malet til mel
200 g solsikkekerner (hele eller malet til mel)
250 g hørfrø (hele eller malet til mel)
500 g revne grøntsager (gulerødder, æbler, rødbeder, squash, selleri, persillerod, pastinak o. lign.)
1 øko citron, saft og revet skal
6 (store/mellemstore) æg
1/2 tsk salt
1 spsk. honning
1 tsk. kanel (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 tsk. allehånde (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 stykke frisk ingefær revet (kan udelades)
Solsikkekerner/hørfrø kan erstattes af andre frø eller blandes med andre frø, blot mængden bibeholdes. Hvis alt males til mel bliver bollerne mindre crunchy end, hvis kerne kommes hele i dejen.
Bland alle ingredienser, sæt det som boller på en bageplade med bagepapir, brug 2 skeer. Bag ved 160 grader i 35-40 minutter. Bollerne skal være gennembagte, faste og brune, men de skal ikke blive for hårde.
Bollerne bliver bastante og mætter meget.
Opskriften er oprindelig udviklet af Thorbjörg Hafsteinsdottir.
300 g mandler (evt. halvt hasselnødder) malet til mel
200 g solsikkekerner (hele eller malet til mel)
250 g hørfrø (hele eller malet til mel)
500 g revne grøntsager (gulerødder, æbler, rødbeder, squash, selleri, persillerod, pastinak o. lign.)
1 øko citron, saft og revet skal
6 (store/mellemstore) æg
1/2 tsk salt
1 spsk. honning
1 tsk. kanel (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 tsk. allehånde (kan erstattes af andet tørret krydderi)
1 stykke frisk ingefær revet (kan udelades)
Solsikkekerner/hørfrø kan erstattes af andre frø eller blandes med andre frø, blot mængden bibeholdes. Hvis alt males til mel bliver bollerne mindre crunchy end, hvis kerne kommes hele i dejen.
Bland alle ingredienser, sæt det som boller på en bageplade med bagepapir, brug 2 skeer. Bag ved 160 grader i 35-40 minutter. Bollerne skal være gennembagte, faste og brune, men de skal ikke blive for hårde.
Bollerne bliver bastante og mætter meget.
Opskriften er oprindelig udviklet af Thorbjörg Hafsteinsdottir.
Kommentarer
Send en kommentar