Grønt frøbrød

Et herligt brød til sandwich og madder!



4 æg
1/2 dl olivenolie
2 dl revet ost, mild eller moden efter din egen smag
1 mellemstor squash
2 stilke grønkål eller 2 håndfulde spinat eller persille (grønkål smager mest igennem, spinat og persille giver en mere neutral grøn smag) For andre muligheder se note*
2 spsk hamp protein (kan udelades)
1 tsk. tangsalt ell. alm havsalt
1 dl Pofiber
1 dl mandel eller anden nøddemel
2 dl kerner/frø - solsikke, sesamfrø, hørfrø, græskar
1 spsk. Fiber husk
Evt. 2 spsk. Nigellafrø

Rib grønkålen.
Kør squash og grønkål i foodprocessoren til det er groft revet. Tilsæt æg, ost, olie, proteinpulver, Pofiber, salt og kør det hele en tur i foodprocessoren.
Tilsæt nu kerner/frø/nødder og Fiberhusk, kør det hele til en fast masse.
Bred ud i en form, ca. 25x35 cm, med bagepapir. Drys med evt med Nigellafrø, der giver en krydret eksotisk smag.
Bag 30 minutter ved 200 grader til brødet er lysebrunt.
Opbevar det køligt.

* Kan også laves med andre grøntsager, f.eks. revne gulerødder for en sødligere smag. eller revet græskar eller græskar mos. Ved mos bruges 2 dl mos og 2 dl rå (revne) grøntsager.

Kommentarer