Italiensk inspireret efterårsgryderet

1 oksebov på 12-1400 g
3 laurbærblade
1-2 porrer
1 lille selleri
2-3 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
1 æble
2-3 fed hvidløg
2 spsk. paprika (1 spsk gerne røget paprika)
1 dl. olivenolie
frisk timian
1 dl mørke rosiner
3 dl. rødvin
1 lille tomatpasta
1 l. fond

Skær kødet fra benet på boven. Skær det i mundrette stykker.
Svits paprika i den varme olie, tilsæt så kød, salt og peber, og svits i 5 minutter.
Hæld rødvin på, kog op, tilsæt på fond og tomatpasta. Læg lauerbærblade, porretop, selleritop, og rosiner i gryden, skru ned til lav varme, læg låget på med en lille åbning, og kog 45 minutter.

Skær i mens alle grøntsager i små tern, porrer i tynde skiver, hvidløg i ultrafine skiver.

Efter 45 minutter fjern porre- og selleritop, og hæld alle grøntsagerne i retten. Tilsæt evt. lidt mere rødvin. Kog op, og kog så i 10-12 minutter til grøntsagerne er al dente. Smag retten til med salt, peber og honning.

Jævn evt. ganske lidt med maizena rørt op i vand.

Server med friskhakket persille på toppen.

Tilbehør: kartoffeltærte med birkes, kartofler vendt med olie, krydderier og bagt i ovn, kartoffelmos, rodfrugtgratin, salat.



Kommentarer