Spicy, kvik og crunchy chili con carne

500 g skært okse eller svinekød (evt. hakket kød)
1 ds. kidneybønner
1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt
2 store løg
4 fed hvidløg
2 ds. flåede tomater
1 ds. tomatkoncentrat
50 g mandelmel
50 g grofthakkedede mandler
1 rød chili uden kerner (med kerner, hvis det skal meget stærkt)
2 tsk. hel spidskommen
2 tsk. hel koriander
1/2 tsk. hel nellike
1/2 tsk. hel allehånde
1 tørret kanelstang
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
20 g finthakket mørk chokolade
1 spsk. økologisk instant kaffe
olivenolie
salt, peber, honning

Stød alle de tørrede krydderier til et groft pulver i en morter eller en kaffekværn.
Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem.
Hak chokoladen.
Hak løg, skær peberfugterne i tern, efter at kernerne er fjernet.
Fjern frøene fra chilien, og hak den meget fint.

Svits krydderierne i olie, tilsæt kødet og brun godt. Tilsæt chili og brun 5 minutter mere.
Tilsæt mandelmel og brun endnu 1 minut. Hæld så dåsetomater og tomatkoncentrat plus kidneybønner i gryden. Tilsæt også chokolade og instant kaffe, salt og peber.

Kog 30-35 minutter (15 minutter for hakket kød) og tilsæt så grøntsager og grofthakkede mandler. Kog yderligere 10-12 minutter.Smag chili con carnen til med salt, peber, honning, evt. ekstra chili.

Server med salat og guacemole.


Kommentarer