1 bdt. rabarber
sukker efter behag (der går ganske meget til)
vanillepulver (ikke vanillesukker)
lidt saft, eller vand
evt. lidt revet ingefær
Rens rabarberne og skær dem i 1 cm lange stykker.
Læg stykkerne i et ovnfast fad med bagepapir.
Bag 40-45 minutter ved 160-170 grader, hold øje med at de ikke bliver brune, men kun falder sammen.
Hæld de bagte stykker op i en gryde med saften fra fadet, eller lidt vand, eller lidt rabarber eller jordbærsaft - og kog det hele let sammen. Smag til med sukker og vanillepulver (evt. lidt revet frisk ingefær) til den ønskede sødme og kog 1 minut mere. Hæld på rengjorte glas.
Det er en meget intens marmelade, og den har ret lang holdbarhed på køl.
sukker efter behag (der går ganske meget til)
vanillepulver (ikke vanillesukker)
lidt saft, eller vand
evt. lidt revet ingefær
Rens rabarberne og skær dem i 1 cm lange stykker.
Læg stykkerne i et ovnfast fad med bagepapir.
Bag 40-45 minutter ved 160-170 grader, hold øje med at de ikke bliver brune, men kun falder sammen.
Hæld de bagte stykker op i en gryde med saften fra fadet, eller lidt vand, eller lidt rabarber eller jordbærsaft - og kog det hele let sammen. Smag til med sukker og vanillepulver (evt. lidt revet frisk ingefær) til den ønskede sødme og kog 1 minut mere. Hæld på rengjorte glas.
Det er en meget intens marmelade, og den har ret lang holdbarhed på køl.
Kommentarer
Send en kommentar