Varm champignon-grønkålssalat med citrus vinaigrette

250 g markchampignon
5-7 stængler grøntkål
1-2 løg
1 æble
10 cherrytomater
1 øko citron, både skal og saft + saft fra 1 citron mere
øko olie, 2-3 spsk til stegning, 1/2 dl til dressing
salt, peber, honning

Riv grønkålsbladene fra stænglerne, skyl dem grundigt og hak dem (evt. i foodprocesser).
Tør champignonerne rene for snavs, og skær dem i skiver, evt. efter en deling til halve.
Skær løg, og æble i tern, tomater i halve eller kvarte.
Høvl citronskallen af på et rivejern, og pres citronerne ned i en skål.

Varm olien op, og svits løg, æble og champignon i 5 minutter, tilsæt så grønkål og tomater og svits 2 minutter mere.
Rør imens citronvinaigretten sammen: hæld olie ned til citronsaften, hæld citronskallen ved, pisk det sammen. Tilsæt salt og peber efter behag i dressingen, og smag dressingen endeligt til med honning. Det skal blive sur-sødt, men det sure MÅ IKKE dominere.
Hæld vinaigretten på grøntsagerne, rør det let sammen, kog op, og server.

Godt til fisk eller som vegetarret.

Kommentarer