Æbleskum med creme og pistacieknas

4-6 æbler
sukker efter smag
2 pasteuriserede æggehvider
marcipanmakroner
2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl sukker
2 dl piskefløde
20 g usaltede pistacienødder
2 spsk. flydende blomsterhonning

Skræl æblerne og kog dem til grød, smag til med sukker. Det skal blive syrlig-sødt.
Afkøl æblegrøden helt.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i den kolde æblegrød, så massen bliver let.

Pisk æggeblommerne med sukker til det bliver hvidt. Pisk fløden til et let skum. Vend æggemassen i fløden med lette tag, til du får en fin råcreme.

Knus 2 makroner pr. spisende til en grov makronrasp. Køb makroner eller bag selv, se her:http://www.odense-marcipan.dk/inspiration/opskrifter/1-bagvaerk/266-makroner-med-marcipan.html

Rist 20 g pistacienødder ganske let på panden, Sluk panden og tilsæt 2 spsk. honning. Rør nødder og honning sammen. Afkøl helt på bagepapir eller pergamentpapir, og hak det fint.

Læg æbleskum i bunden af et højt glas, læg grov makronrasp på, læg så lidt creme, læg endnu et par skefulde æbleskum på og til sidst et lag råcreme. Pynt med lidt pistacieknas.

Kommentarer