Bov i æbleskysauce

stor bovsteg med ben
2 spsk. olie
1 løg med skal
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 stk. selleri
1 suppevisk på persille og selleritop (eller andet)
2 stjerneanis
1 kanelstang
1 spsk. korianderfrø
2 tsk. hele spidskommenfrø
1/2 vand
1/2 l ufiltreret æblemost
2 spsk. tamari
salt, peber og honning
lidt Maizena

1/2 æble i helt små tern.
persilledrys

Brun boven på begge sider i lidt olie, krydr med salt og peber. Hvis olien bliver branket kasseres den og boven kommes tilbage i gryden uden fedtstof.
Læg de hele grøntsager (eller i store stykker) ned ved stegen.
Hæld vand og æblemost på og kog op. Skum suppen og tilsæt så de hele krydderier og suppevisken.
Kog i min. 2 timer til boven er supermør.

Tag boven op og trim den. Dvs. fjern alt du ikke gider spise, ben, hinder, fedt etc. Skær resten i stykker.

Sigt suppen for grøntsager og krydderier. Tag den mængde fra du vil bruge til skysauce, og kog den op. Tilsæt æbletern og kog et par minutter.
Smag til med tamari, salt, peber og måske lidt honning. Jævn med lidt maizena oprørt i vand eller pisk lidt koldt smør i til allersidst.
Læg bovstykkerne i saucen og varm et par minutter.
Tag gryden af varmen, drys med friskhakket persille og server med:
kartofler, rodfrugter, mos, humus, brød, salat...

Resten af suppen kan bruges til andre gryderetter, saucer eller suppe.

Kommentarer