Chokoladebrud XL



500 g chokolade min. 72 %
200 g blandede let hakkede hasselnødder, mandler, pistacienødder, valnødder, peanuts (evt. græskar-kerner, solsikkekerner, sesamfrø) - put gerne nogle saltede nødder i blandingen.
50 g mørke eller lyse rosiner, gojibær, tørrede multebær, tranebær etc.
Evt. lidt hav- eller flagesalt.
Variationsmuligheder:
kokos
lakridspulver drysset over nødderne
revet lime eller citronskal drysset over nødderne
frysetørrede bær drysset over nødderne

Nødder (kerner) hakkes let, og blandes med tørret frugt. Hvis du ikke vil have tørret frugt i, så brug 250 g nødder.
Bred blandingen ud i et tyndt på en bageplade - fylder 80 % af en normal bageplade. Drys evt. lidt salt ud over, særligt hvis der ikke er brugt salte nødder.
Smelt chokolade over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over nødde-frugtblandingen, sørg for at alle nødder/frugter er godt chokolade dækket, og lad det stivne i et køligt rum.
Når det helt koldt og stivnet brækkes chokoladeblandingen op i brud. Gemmes i kagedåse et køligt sted.

Du kan også blande nødderne i en skål, hælde den smeltede chokolade over, og røre det hele godt sammen. Læg det på bagepladen med skeer som p-tærter.

Spis det så til kaffen eller theen - UHM!

Kommentarer