Æble-choko bar

Et lækkert og sundt mellemmåltid.

3 æg
1 dl rapsolie
1 dl mandel- eller hasselnøddemel
4 dl frø og kerner (solsikke, græskar, sesam, hørfrø, chiafrø), hakket let i foodprocesser
2 revne æbler
1 moset moden banan
2 tsk. kanel
1/2 dl kokosmel
1/2 dl kakao nibs (rå chokolade stykker) + 2 spsk. honning
eller hakket mørk chokolade 70 % og ingen honning


Kør 1 dl mandler eller hasselnødder til mel i en foodprocesser.
Hak alle øvrige kerner/frø groft i foodprocesseren.
Riv æblerne med skræl.
Mos bananen.
Pisk æg og olie let sammen. Rør mandelmel og kanel i.
Vend de revne æbler og bananmosen i æggemassen.
Bland alle nødder/kerner/frø i massen, sammen med kokosmel og kakao nibs (chokolade).
Det bliver en ret fast masse.
Hæld massen op i et ildfastfad med bagepapir (25x35 cm) og bag 30 minutter ved 180 grader til et lysebrunt brød (hvis det er meget blødt efter 30 min., så giv det 5 min. mere). Der bliver til 16 firkanter. Opbevares køligt, og holder sig ca. 5 dage. Kan fryses og tages op et par timer før det skal spises.

Kommentarer