Grøn fiskesuppe med fjæsing og muslinger

500 g ferske fjæsingfiletter
500 g friske muslinger
evt. et glas hvidvin
1,5 l fiskefond (eller anden lys fond)
1 løg
2 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 persillerod
bladene fra 3-4 stilke frisk timian
4 stængler grønkål
1/2 bdt. bredbladet persille
olivenolie
salt, peber, evt. 1 spsk honning

Skær løg, gulerod, hvidløg og persillerod i fine tern.
Grønkålsbladene tages af stænglerne og skylles grundigt. Grønkål og persille hakkes fint.
Rens muslingerne. Alle der ikke lukker sig under skylning skal kasseres.
Skær fjæsingfiletterne i brede strimler.
Varm 1/2 dl olivenolie op i en gryde (med god plads til det hele) til middelvarme. Smid grøntsagerne og timianblade i gryden og sauter dem let (til løg og timian bliver bløde).
Skru lidt op for varmen og smid de rensede muslinger i gryden, rør rundt et par minutter, nu begynder muslingerne at åbne sig (tilsæt evt. et glas hvidvin), læg så låg på gryden og skru ned for varmen.
Efter 5-6 minutter slukkes for varmen under gryden, låget tages af, og muslingerne fiskes op af gryden. Muslingerne tages ud af skallerne og gemmes. De muslinger, der ikke har åbnet sig i gryden kasseres, da de kan være dårlige.
Tænd igen for varmen under gryden og hæld fond ned til grøntsager og den væske, der er i gryden.
Kog op, og hæld grønkål og persille i. Kog 2-3 minutter og læg så fjæsingstrimlerne ned i den kogende suppe, og kog yderligere 2-3 minutter. Læg så muslingerne i gryden og kog det hele et par minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt honning til at runde smagen.

Server med brød, evt. smurt med smør tilsmagt med lidt hvidløg og persille.

Kommentarer