Himmelsk chokoladekage

5 æg
200 g sukker
200 g mørk chokolade min. 70%
200 g smør
200 g mandler

Kør mandlerne til mel i en foodprocesser.
Pisk 1 helt æg og 4 æggeblommer sammen med sukkeret til det bliver hvidt. (Æggehviderne skal bruges senere).
Smelt chokoladen og smørret. Bland det sammen med æggemassen, og bland mandelmelet i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Hæld dejen op i en smurt springform, evt. med bagepapir i bunden. Bag kagen 50 minutter ved 160 grader.
Afkøl kagen helt, før den skal spises.

Pynt:
1. Flormelis, der sigtes over, og tørret frugt og blomster lægges i kanten af kagen
2. Chokoladeganach - 2,5 dl piskefløde bringes i kog og hældes over 250 g mørk chokolade. Rør det sammen, og vent til det er helt afkølet og smør det så på kagen. Pynt med lidt frisk syrlig frugt, eks. appelsinfileter eller ananaskirsebær.

Kommentarer