Indisk madbrød uden mel

1 dl mandler malet til fint mel (alternativ: 1 dl kikærtemel)
1 dl solsikkerkerner og 1 dl cashewnødder hakket groft på foodprocesser
1 dl. lyse sesamfrø
1 dl sorte sesamfrø
1 spsk. karry
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt fennikelfrø
2 tsk. fint havsalt
1 fed hvidløg, finthakket
1 løg
1 lille fint hakket rød peber
1 revet gulerod
1 spsk. revet frisk ingefær
1 tsk. finthakket rød chili
2 spsk. olie
3/4 dl. olivenolie
1 spsk. ristet sesamnøddeolie
1 spsk. citronsaft
3 æg

Mal mandler til fint mel.
Hak solsikkekerner og cashewnødder groft på fodprocesser.
Bland mel, nødder og sesamfrø. Tilsæt krydderierne og salt.

Skær løget i tynde skiver. Sauter løget ved svag varme i olien et par minutter. Tilsæt så finthakket hvidløg, og sauter igen et par minutter. Afkøl blandingen.
Fjern kernerne fra peberfrugten og chilien. Hak rød peber fint, hak chili fint. Riv gulerodden og ingefæren. Bland alle grøntsagerne, både rå og stegte.

Pisk æggene let med olivenolie, sesamolie og citronsaften.

Vend nøddeblandingen med grøntsagerne, og derefter med æggemassen.
Hæld i en bageform 25x35 cm med bagepapir og bag 30 minutter ved 200 grader. Overfladen skal være sprød og lysebrun.

Brødet er lækkert til sandwich eller til karryretter.



Kommentarer