Linsesuppe med koriander-fiskeboller

1 porre
1 gulerod
1 fennikel
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 spsk. karry
1 tsk garam masala
lidt chilipulver
2-3 spsk. rapsolie
1,5 dl. røde linser (kan erstattes af revet pastinak/persillerod/selleri)
1 l fiskefond eller anden fond og 1/2 vand
salt
250 g fiskefars
1/2 bdt koriander
1 tsk. hakket rød chili
1 tsk revet limeskal

Rens porren, og skær den i tynde skiver.
Skræl gulerodden og skær den i små tern.
Rens fenniklen, skær den i flere grove stykker og så i meget tynde skiver.
Skyl peberfrugten, fjern kernene og skær den i tern.
Varm olien op og 'brænd' karry, garam masala og chilipulver af. (Dvs. opvarm ved ret høj varme, så frigives smagsstofferne)
Tilsæt grøntsager, skrue lidt ned for varmen, og svits grøntsagerne bløde.
Hæld fond og vand på.
Bring i kog, og hæld linserne på. Lad det koge ca. 15 minuter. Smag suppen til med salt.

Bring i mens en gryde vand i kog.
Rør fiskefarsen med fint hakket koriander og chili, og fint revet limeskal.
Lav små fiskeboller med en ske, og læg dem i det kogende vand. Når de kommer op til overfalden er de færdige.

Bring linsesuppen i kog, læg de færdige fiskeboller i, varm op og server.

Drys evt. lidt hakket tang på før servering. 'Clearspring' producerer en fint hakket tangtopping til salater mm.

Kommentarer