Æg i urtemayonnaise

Forret:

4 æg til kogning

1 bæger med pasteuriserede æggeblommer
2-3 dl olie ( olivenolie giver en skarp mayo, neutralt smagende olie giver mild mayo)
1-2 tsk. sennep
salt, peber
evt. lidt græsk yoghurt 10 %
1 dl hakkede krydderurter

Kog de fire æg smilende og afkøl helt.

Mayo:
Alle ingredienser skal være stuetemperatur.
Brug piskeris eller en god blender.
Æggeblommerne og sennep piskes sammen, tilsæt så olie i en meget tynd tråle eller i små dryp, så mayonnaisen kan nå at emulgere.Bliv ved til al olien er brugt, så mere olie du anvender jo stivere bliver mayonnaisen.
Smag til med salt, peber og krydderurter efter eget valg.
Kan røres op med lidt græsk yoghurt, hvis der ønskes en lettere version.

Del æggene i halve, læg dem på 4 tallerkener med den buede side opad. Dæk med urtemayo, pynt med ét par stilke krydderurter, og server.

Er der mayo til overs kan det gemmes i køleskabet i flere uger.

Kommentarer