Salat på bagt torsk

500 g torskefilet
olivenolie
salt, peber, honning
250 g cocktailtomater
100 g rucola
1 fennikel
l skalotteløg
lidt granatæblekerner (fra ca.1/4 granatæble)

Dressing:
1 dl olivenolie
1 øko citron, revet skal og saft
1/2 fed hvidløg (eller 1 lille fed)
2-3 dadler (ell. 2 spsk. sukrin)
salt, peber
fennikeltop + 1/2 tsk. fennikelfrø eller 1/2 tsk. lakridspulver

Skær tomaterne over i halve og drys skærefladerne med salt, peber og lidt honning. Bag dem 20 minutter ved 150 g grader varmluft.
Trim torskefilet for ben, og skær det i strimler eller mundrette stykker.
Læg i en skål og hæld lidt olie på og drys med salt og peber. Lad det stå og trække lidt. Når tomaterne har bagt 20 minutter lægges torskestykkerne ved siden af, og der bages yderligere 20 minutter. Afkøl begge dele.
Skyl rucolaen og tør den. Skær toppen af fenniklen og gem det til dressingen. Slice fennikel på mandolinjern helt tyndt, og gør det samme med løget uden skal. Tag granatæblekerner ud af skallen og fjern den hvide bitre hinde.
Læg ingredienserne mellem hinanden i et smukt fad, minus granatæblekerner.
Lav dressing ved at blende alle ingredienser, smag til, det skal blive syrlig-sødt  med et strej af lakrids. Dressingen bliver lidt mayo-agtig, hvis du bruger dadler. Hæld noget over salat og server resten ved siden af. Drys til sidst granatæblekerner over!

Kommentarer