Fiskesalat med asiatiske noter

Fisk:
800 g hvid fast fisk
3 tsk. rød thai-karrypasta
1 dl olivenolie
1 tsk. ristet sesamolie (kan udelades)
2 tsk. fint havsalt

Grønt:
2 fennikler
1 lille rødløg
1 moden mango
2 stængler grønkål
1 håndfuld bredbladet persille
kokosflager

Dressing:
1 dl olivenolie
2 cm skrællet ingefær
saft fra 2 øko citroner
skal fra 1 øko citron
2-3 spsk. tamaritamari
1 tsk. ristet sesamolie
1 fed hvidløg uden skal
1 dl kokosmel
1-2 spsk. agavesirup eller lidt stevia (sukrin)
et vred peber fra peberkværnen

Skær fisken i mundrette stykker (fjern alle ben).
Læg fiskestykkerne på en bageplade. Rør thaikarry, olie og salt sammen, og pensl fiskestykkerne med blandíngen. Bag dem 15 miutter ved 150 grader. Afkøl.

Rengør fennikel og rødløg, og snit det helt fint på et mandolinjern. Skræl mangoen og skær den i tern 1x1 cm.
Skyl grønkål og persille, rib grønkålen og fjern de groveste stængler fra persillen. Hak begge dele i en foodprocesser mellemfint.

Hæld alle ingredienser til dressing i en blender og kør til en tyk dressing, smag til. Hvis den er for syrlig, så tilsæt lidt mere agavesirup/stevia.

Anret:
Læg fintsnittede grøntsager i bunden af et stort smukt fad, læg fiskestykker oven på og dryp med lidt dressing. Fortsæt til alt er brugt. Afslut med lidt dressing og kokosflager.
Til oversbleven dressing kan gemmes et par uger i køleskabet, og bruges på andre salater eller grøntsager kolde som varme.

Kommentarer