Quinoa-boghvede muffins med gorgonzola, pærer og valnødder

20-24 stk:
150 g gorgonzola
1-2 kviste frisk timian
250 g fast pære
100 g quinoamel
100 g boghvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron (kan udelades)
100 g valnødder
1 æg
6 spsk. valnøddeolie (alternativt anden nøddeolie eller øko jomfru rapsolie)
4 spsk. creme fraiche
salt, peber
olie til at smøre formene
24 halve valnøddekerner

Skær osten i små tern.
Skyl timainkvistene, riv bladene af stænglerne og hak dem fint.
hak valnødderne fint.
Tag kernehusene ud af pærerne og skær dem i små tern.
Bland mel og bagepulver plus natron i en skål, tilsæt timian, salt, peber, pæretern, gorgonzola og hakkede valnødder. Rør creme fraiche, æg og olie sammen i en anden skål. Vend der efter indholdet i begge skåle sammen, rør til en jævn dej.
Smør formene, fyld hver form 3/4 op, læg en halv valnøddekerne oven på, bag dem ved 200 g i 12-15 minutter.

Valnødderne kan erstattes af pinjekerner og pærerne af æbler.

Kommentarer