'Hummus' på bagt Hokkeido græskar

1 lille Hokeido græskar
jomfru olivenolie
hvidløg
citronsaft
persille
stødt spidskommen
salt, peber
(evt. koldt vand)

Tør græskarret af. Del det i 2 og bag delene med skræl på ved 200 grader i 20-30 minutter. Det skal blive brunt og boblende i skrællen.

Afkøl græskarret, fjern kernerne, og put den mængde græskar med skræl, som du vil bruge til humus i en foodprocesser eller blender. Tilsæt spidskommen, hvidløg, citronsaft (evt. også lidt revet skal, hvis det er en øko citron), og persille - samme mængde som når du laver kikærte humus. Tilsæt lidt koldt vand, hvis det går trægt med blendningen. Smag til med olivenolie, evt. mere citronsaft, salt og peber til en cremet, syrlig-sødlig-krydret græskarhumus.
Pynt gerne med let ristede græskarkerner.

Ps:
Resten af græskarret kan bruges i brød, kager, gryderetter eller som græskarmos smagt til med smør lidt æbleedikke, salt og peber.

Kommentarer