Mandelsmoothie med avocado og hindbær

For læsere på paleokost:
Server smoothie sammen med eller efter mere proteinrige fødevarer, som tør ost, skinke, pølse e. lign.

1/2 l mandelmælk
evt. to spsk. mandelsmør
1 moden avocado
200 g hindbær
lidt stevia eller agavesirup (alternativt honning)
isterninger

Lav 1/2 l mandelmælk:

100 g mandler
5 dl vand
et drys fint havsalt
et drys vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
lidt stevia eller agavesirup

Ublød mandlerne, smut dem (for en kridhvid mælk) eller brug dem som de er, men skyl dem godt.
Blend mandler og vand nogle minutter på højeste hastighed i en blender.
Sigt mælken gennem en sigte med et klæde eller en nøddepose www.rawandmore.dk
Hæld mælken tilbage i blenderen og blend et minut med lidt vanilje, stevia, agavesirup, eller en mejoldadel. Sæt i køleskabet. Holdbart ca. 3 dage.
Den masse, der bliver tilbage når mælken sies, kan bruges til brød og kager i stedet for mandelmel, eller til jævning i gryderetter (særlig god i karryretter) - kan fryses indtil det skal bruges.

Tag stenen ud af avocadoen.
Så skal der blendes: hæld mandelmælk, avocado og hindbær, evt. også isterningerne hvis din blender kan klare det (plus mandelsmør, hvis du ønsker et højt fedtindhold og en meget mandelrig smag).. Blend 1-2 minutter og smag til. Der skal måske tilsættes lidt sødt, og så blendes et par sekunder igen.

Server iskold i høje glas, gerne med mynte eller citronmelisse på toppen.

Kommentarer