Paleo kokosbrød



Et kompakt brød, der virkelig mætter. Smager meget af kokos, og er sødligt uden at tilsætning af sødestof. Kan godt bruges som tilbehør til en brunch, frokost eller endda aftensmaden, da det samtidigt giver et krydret indtryk. Jeg bruger 1 tsk. havsalt i dejen, og kan anbefale revet øko citronskal i dejen!

2,5 dl kokosmel (helt fint mel på kokos, køb i helsekost, evt. www.lowcarbstore.dk
6 øko æg
1.2 dl øko jomfru kokosolie (smeltes)
0,6 dl fed kokosmælk
1/2 - 1 tsk. fint havsalt (alt efter hvor salt du vil have dit brød)
1 tsk. bagepulver
evt. 1-2 spsk. flydende honning (ell. sukrin)

Miks kokosmel, bagepulver og salt.
Tøm dåsen med kokosmælk i en skål, pisk fløden og kokosjuicen sammen til mælk, og tag 0,6 dl fra. Resten af kokosmælken gemmer du til smoothies eller gryderetter.
Miks i en anden skål æg, smeltet afkølet kokosolie, kokosmælken og honning (hvis du ønsker en sød dej).
Bland tørre og våde ingredienser, dejen bliver fast, hvilket er sådan den skal blive. Hæld dejen i en form med bagepapir, ca. 25x25 cm, og bag ca. 45 minutter ved 170 grader.
Afkøl mindst 30 minutter og spis med avocado, mandelsmør, peanutbutter eller andre favoritter - eller til salat, kødretter etc.

Tips: Du kan f.eks. blande hakkede pistacienødder og citronskal i, eller hakkede hasselnødder og tørrede tranebær i dejen.

Opskriften er inspireret fra www.amazingpaleo.com

Kommentarer