Salat med bagt parmesan

1 bakke rucolasalat
8 tomater, lidt urtesalt og peber
1 agurk
1 skalotteløg
100 g soltørrede oliven
100 g parmesanost
20 g græskarkerner
olivenolie, balsamico, salt og peber

Skyl salaten og dup den tør.
Skær tomaterne i tykke skiver, drys urtesalt og peber på skiverne og lad dem trække.
Skræl agurken i striber, flæk den og tag kernerne ud. Skær så halvdelene i små halvmåneformede stykker.
Pil skalotteløget og skær det på et mandolinjern i ultratynde skiver.
Skær parmesanosten i tykke skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 10 minutter ved 200 grader. Afkøl.
Rist græskarkerne på en tør pande til de popper.
Rør en dressing af olivenolie, balsamico, salt og peber, evt. lidt honning.
Bland salaten med grøntsager, oliven og græskarkerner, læg den på et fladt fad, hæld lidt dressing på og pynt med den bagte parmesan.

Kommentarer