Smuk frokostsalat med thai-mayo

4 æg
1 dl belugalinser
1/2 friseesalat
1 bakke snackærter
2 stilke bladselleri
2-3 stilke bredbladet persille
8-10 stængler purløg
bladene fra 1 ikke sprøjtet (økologisk) rose (evt. fra din have) eller anden spiselig blomst
rød thai-chili-mayonnaise

Kog belugalinserne i 15-20 minutter i 2 dl vand. Afkøl.
Kog æggene smilende, afkøl.

Lav rød thai-chili-mayo:
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
2,5 dl smagsneutral jomfru olie
saft af 1/2 citron
salt
2-3 tsk. rød thai-karry pasta
salt, evt. lidt Agavesirup

Alle ingredienser til mayo skal være stuetemperatur, når du starter.
Brug el-pisker eller en god blender: Pisk æggeblommer, 1 tsk. fint havsalt og citonsaft sammen.
Tilsæt så olie i dryp eller en meget tynd stråle, i et tempo så maynnaisen kan nå at emulgere.
Fortsæt til al olien er brugt. Rør så thai-karry-pasta i, og smag til med salt, og måske lidt citron og måske lidt Agavesirup.
Afkøl mayonnaisen.
Når salaten skal anrettes hældes en del af mayonnaisen i en sprøjtepose eller en plastikpose med et lille hul i hjørnet.

Salat:
Skyl friseesalaten og tør den godt.
Skyl ærterne, tør dem og skær dem i stykker på langs.
Skyl og tør bladsellerien. Skræl stænglerne i lange strimler, læg dem i koldt vand. Når de skal bruges tages de op af vandet og duppes tørre.
Skyl persillen og pluk den i blade med ganske lidt stængel på.

Anret:
Brug store smukke tallerkner.
Læg 2 halve æg på midten af hver tallerken.
Læg teskestore bunker af belugalinser rundt om,
Anret friseesalat i stykker, snackkærterne og bladsellerispånerne rundt om.
Pynt med persilleblade og rosenblade.
Sprøjt små toppe af mayo uden om.
Læg til allersidst purløgsstængler på.

Kommentarer