Sprød kyllingesalat

ca. 500 g kold kylling
400 g hvidkål
300 g broccoli
1 stor moden avocado
1 stor rød eller orange peberfrugt
10 cocktailtomater
100 g kalamataoliven
1 øko citron, skal og saft
1 håndfuld bredbladet persille
1/2 dl spsk. olivenolie eller piskefløde
2 spsk. honning (ell. sukrin)
2-3 tsk. fint havsalt
frisk kværnet peber

Skær den kolde kylling i mundrette bidder.
Snit hvidkål fint.
Del broccolien i små buketter og skær stokken i skiver (skræl den eventuelt). Læg buketterne i en sigte og overhæld med kogende vand, skyl i koldt vand og afdryp.
Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær i tern.
Vask tomaterne og skær dem i halve eller kvarte.
Skær avocadoen i kvarte, fjern skrællen og skær i tern.
Riv citronen, skær i to halvdele og pres saften ud. Bland med skallen.
Pisk olivenolie, citronsaft/skal, honning (sukrin) og salt og peber sammen.
Hak persillen.
Bland alt forsigtigt, inklusiv oliven og persille. Vend til sidst med dressing.

Kommentarer