Fiskefad Provence (fisk og muslinger) - herlig spise til både hverdag og fest!

En fiskeret til både en kølig og en varm aften - god gæstemad.

6-700 g langefilet, torskefilet eller anden fast hvid fisk
500 g friske muslinger
2 mellemstore porrer
1 stor rød peber
1 stor stilk blegselleri
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
salt, peber
2 cm frisk ingefær
saft af 1 citron
2 dl piskefløde
valgfrit: 2 spsk. Gomasio (sesamfrø, salt, tang blanding)
3-4 dl vand
salt (gerne tangsalt fra Urtekram)
friskhakket persille

Skal i ovnen ved 200 grader.

Vask de friske muslinger under koldt vand, og kasser dem der ikke lukker sig.
Fjern alle ben fra fisken.
Rens porren, skyl den grundigt. Skyl peberfrugten og blegselleristænglen. Fjern kernerne fra peberfrugten, og skær den i strimler. Skær blegsellerien over på langs og så i tynde skiver. Skær porrerne i tynde skiver, og hak hvidløgsfeddene fint.
Smelt smørret i en bred gryde og sauter alle grøntsagerne heri til de bliver bløde. Tilsæt så de vaskede muslinger og rør rundt i gryden. Tilsæt vand og citronsaft, salt og peber, læg låg på gryden og lad muslinger og grøntsager simre i 5 minutter. Riv ingefæren.
Tag så muslingerne op af gryden uden væde, hæld fløde og revet ingefær i gryden, kog op og lad det koge kraftigt i 5 minutter, for at koge væsken ind. Smag til slut fond/grøntsagerne til med salt og peber.

Skær fisken i store stykker, og læg stykkerne i et smurt ovnfast fad. Drys med (tang)salt (og evt. Gomasio).
Tag muslingerne ud af skallerne (kasser alle der ikke har åbnet sig), og læg dem oven på fiskestykkerne. Hæld til sidst fond og grøntsager over.
Læg stanniol over fadet og sæt i en 200 grader varm ovn, og bag retten i 15 minutter. Tag så folien af og giv det 5-7 minutter mere.
Drys med friskhakket persille og server.



Kommentarer