Kartoffel-porresuppe med crispy topping

2 store porrer eller 3-4 små
5 mellemstore kartofler
1,5 l god fond/bouillon (evt. på terning)
1/2 l mælk
evt. 1 dl fløde
2 spsk. olivenolie
1 rød peber
100 g god bacon
salt og peber

Fjern de yderste blade og ca. den øverste centimeter af toppen fra porrerne, skyl dem grundigt. Skær den øverste mørkegrønne top af og læg til side til topping. Skær porrerne i tynde skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Hæld fond/bouillon i en gryde, og læg porreskiver og kartoffeltern op i. Kog op og kog så i ca. 12 minutter, til grøntsagerne er møre.
Crispy topping: Skær porretoppene i skiver, og skær den rensede peberfrugt i strimler. Skær også baconen i strimler eller tern. Varm olivenolien op i en lille pande eller kasserolle, og svits først bacon, og når det bruner, også porretop og peberfrugtstrimler til alt har farve og er crispy. Sluk for varmen.
Tag gryden af blusset og afkøl et par minutter. Tag grøntsagerne op med en hulske.
Hæld mælken (+ evt. fløde) og alle grøntsagerne i en blender - eller en skål, hvis du bruger stavblender - og blend til en creme. Hæld cremen op i fonden/bouillonen og kog forsigtigt op. Smag til med salt og peber.
Tag gryden af blusset, hæld eventuelt suppen op i en terrine, og drys toppingen på.

Kommentarer