Macademianødde-solbær dressing

Nødder, solbær, oliven og persille går op i en himmelsk symfoni:

100 g macademianødder (kan erstattes af mandler)
100 g frosne solbær (evt. skovbær)
1/2 bdt. persille
1-2 dl vand
2 spsk. sort oliventapanade (eller 2 spsk. hakkede sorte oliven u. sten)
1/2 dl øko jomfru olivenolie
2 spsk. øko æbleeddike
1 tsk. fint havsalt, salt, lidt friskkværnet peber,
honning efter smag

Blend først nødderne fint (ved macademianødder, pas på de ikke bliver til nøddesmør), hæld så resten af ingredienserne i blenderen, start med 1,5, dl vand og blend til den ønskede konsistens (tilsæt mere vand, hvis du synes det bliver for tykt). Smag evt. til med mere salt og honning, hak evt. lidt mere persille i hånden og vend i til sidst.

Server til lun kylling eller svinkød - eller som dressing til grøn salat.

Kommentarer