Sød mandelmælk risotto med granatæble og pistacie

3 dl risottoris
6 dl sødet mandelmælk uden vanilje (se opskrift på mandelsmoothie med avocado og hindbær)
evt. 2-3 dl kogende vand, sødlig hvidvin eller fortyndet hyldeblomstdrik
1 vanillestang
1 spsk. mandelsmør og 1 spsk. smør (eller 2 spsk. smør)
kerner af 1/2 granatæble (kernerne tages ud af skallen og alle de hvide hinder fjernes)
revet skal af to øko lime (brug juliennejern til lange tynde strimler)
50 g økologiske usaltede afskallede pistacienødder, hakket mellemfint

Start med at lave en sødet mandelmælk.
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
Brug en teflonbelagt gryde:
Opvarm forsigtigt mandelsmør/smør (vær særligt forsigtig, hvis du bruger mandelsmør, det brænder let på) og sauter vaniljekornene her i ét minut, tilsæt risene og sauter dem med ét minut mere.
Hæld halvdelen af mandelmælken og den tomme vaniljestang på, og kog under låg ved svag varme  til mælken er absorberet. Tilsæt så resten af mælken og kog igen til det er absorberet. Smag på risen om den er blød, ellers tilsæt lidt kogende væske (se ingredienser) og kog igen. Bliv ved med den procedure til risen er behageligt al dente, ikke rå, og konsistensen er cremet og blød. Rør 1/2 tsk. fint havsalt i. Afkøl risottoen lidt, fjern vaniljestangen,og rør så granatæblekernerne og de hakkede pistacienødder i. Smag evt. til med lidt honning. Drys limestrimler på ved serveringen.
Server evt. med en mandelkage - se opskrift under 'mandelmælk panne cotta'!

Kommentarer