Squash spagetti - grundopskrift og opskrift med citron, persille og parmesanost

Et godt alternativ til pasta - kræver en spirali (lille håndsvingsmaskine, der laver spiraler af grøntsager), se evt. www.rawandmore.dk, www.urtehuset.dk



4 små squash (1 pr. mand)
øko jomfru olivenolie

evt. citronolie eller citronsaft fra 1 øko citron, skal fra 2 øko citroner
1/2 bdt. persille
parmesanost eller anden tør fast ost
salt og peber

Skyl og tør squashene.
Mulighed 1:
Del hver i to, og kør strimler af dem.
Drys dem med lidt salt og lad dem dryppe af i en sigte i 10 minutter.
Skyl i iskoldt vand og dup dem tørre, evt. af flere omgange.
Mulighed 2:
Kør strimler af squashen, og anvend dem direkte uden saltning. De bliver mere sprøde på dem måde!

Hak persillen fint, og hvis du bruger frisk citron, så skyl dem, riv skal af to citroner, pres den ene, bland skal og saft. Eller brug 1-2 spsk. citronolie.
Skær ost med en kartoffelskræller i brede strimler, brug den mængde du har lyst til.
Bland alt, drys med lidt fint havsalt og friskkværnet peber.



Kommentarer