Chokolade stout karamelsauce



75 cl chokolade stout
100 rørsukker
30 g muskovadosukker eller mørkt puddersukker
3 spsk (ahorn) sirup
1 stang øko vanilje

Bring øl og begge slags sukker og ahornsirup i kog i en tykbundet gryde med høj kant. Det vil i starten koge godt op.
Start på lav varme, og rør til sukkeret er opløst. Skrue gradvist op til middelvarme og kog, mens du rører i det. Saucen skal koges ind, og skal koge ret længe, men du skal røre ofte, ellers er der risiko for, at det brænder på. Når det begynder at tykne, tilsætter du kornene fra en vaniljestang. Smag til, måske skal der lidt mere sukker eller sirup i. Øllet gør det lidt bittert, hvilket sukkeret skal kompensere for, men samtidig skal øllet også kunne smages. Kog til det er så tykt, at det hænger ved grydeskeen, når du løfter den op fra væsken. Pas på det ikke brænder på.
Skal opbevares ved stuetemperatur.

Det er fantastisk til vaniljeis, banana-split og den slags, men også til tørre oste, evt. med lidt hele nødder i. l

Kommentarer