Aspargessalat og creme på figen, ingefær og dild



Start med at sætte 4 tørrede figner i blød i 1 dl vand i et døgn

Salat:
1 bdt. asparges
10 coctailtomater
1 moden avocado
1/2 bk. blåbær
1 stort rødt æble
olivenolie og lidt citronsaft
et drys dild

Creme:
4 tørrede figner (udblødt i vand - alternativt brug bare tørrede figner og 1 dl vand)
1 dl udblødningsvand
1/2 dl olivenolie
3 tsk. revet ingefær
1 bdt. dild (gem lidt til salatpynt)
salt, peber, evt. lidt tamari

Lav salat:
Skyl bundtet af asparges, tør dem og skær dem i 1 cm stykker.
Skyl æblet, tør det, fjern kernehuset, skær i både og i tern.
Fjern skrællen på avocadoen, del den i halve, skær i både og i tern.
Skyl tomaterne, tør dem, skær dem i kvarte.
Skyl blåbærrene og tør dem forsigtigt.
Bland alt let, hæld lidt olivenolie og lidt citronsaft over. Drys til sidst lidt hakket dild på.

Cremen laves i en blender.
Hæld alle ingredienserne i blenden, men hold et par skefulde dild tilbage. Blend og smag til. Hæld så det sidste dild i og blend nu kun et par sekunder, så der stadig er grønne pletter i dressingen.

Server cremen til salaten og evt. laks eller anden fisk.

Kommentarer